nato-graye-myazami-pered-vilnyuskim-samitom-scho-vidbudetsya-za-151-km-vid-rosiyi

НАТО «грає м'язами» перед Вільнюським самітом, що відбудеться за 151 км від росії

 • 1026723 переглядiв

Київ. 9 липня. УНН. НАТО перетворило Вільнюс на фортецю, що оснащена кращою зброєю. Все для того, аби захистити лідерів Альянсу, які зустрінуться наступного тижня всього за 32 км від кордону з білоруссю. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

У програму Вільнюського саміту включили перше засідання Ради Україна-НАТО. 

16 союзників НАТО направили загалом близько 1000 військових для охорони саміту 11-12 липня, який відбудеться лише за 151 км від самої росії. Багато хто також надає передові системи протиповітряної оборони, яких бракує країнам Балтії.

Балтійські країни Литва, Естонія та Латвія, які колись перебували під владою Москви, але з 2004 року були частиною НАТО та Європейського Союзу, витрачають понад 2% своєї економіки на оборону, що є більшою часткою, ніж більшість інших союзників НАТО.

Але для регіону із загальним населенням близько 6 мільйонів людей цього недостатньо для утримання великої армії, інвестування у власні винищувачі чи передову протиповітряну оборону.

Німеччина розгорнула 12 ракетних установок Patriot, які використовуються для перехоплення балістичних і крилатих ракет або бойових літаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖМакрон прагне розширення НАТО на схід і відкриває Україні шлях до членства – Bloomberg

Іспанія привезла систему протиповітряної оборони NASAMS, Франція надсилає самохідні гаубиці Caesar, Франція, Фінляндія та

Данія базують військові літаки в Литві, а Сполучене Королівство та Франція надають засоби боротьби з безпілотниками.

Польща та Німеччина направили вертолітні сили спецоперації. Інші надсилають заходи для боротьби з будь-якими потенційними хімічними, біологічними, радіологічними та ядерними атаками.

Зазначається, що НАТО має терміново створити постійну протиповітряну оборону в країнах Балтії.

У Балтійському морі збільшили кількість військових кораблів країн НАТО перед самітом

Додатково

У Вільнюському аеропорту було помічено вісім німецьких ракетних установок Patriot, спрямованих у бік російського Калінінграда. Ще двоє вказали на білорусь. Усі пускові установки запрацювали з ранку п'ятниці.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Military Media Center пояснив, як ЗРК HAWK посилять українське ППО

     • 754965 переглядiв