ukenru
nastupnogo-tizhnya-do-kiyeva-pribude-misiya-yunesko-dlya-perevirki-obyektiv

Наступного тижня до Києва прибуде місія ЮНЕСКО для перевірки об’єктів

 • 11336 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Наступного тижня у Київ прибуде реактивна місія ЮНЕСКО, яка перевірить, як Україна зберігає об’єкти Софії Київської та Києво-Печерської Лаври. Про це під час брифінгу сказала заступник міністра культури, молоді та спорту з питань спадщини та євроінтеграції Світлана Фоменко, передає УНН.

"Про що б ми хотіли сказати – це реактивна місія ЮНЕСКО, яка буде наступного тижня у Києві, яка буде перевіряти, як ми зберігаємо, фактично, як ми захищаємо історичні центри, об’єкти Софії (Київської, - ред.) і Лаври", - сказала Світлана Фоменко.

Вона зазначила, що реактивна місія ЮНЕСКО стосується лише тих об’єктів, де є проблеми.

"От в нас, в Києві, насправді, є проблеми. І з буферними зонами, і зі збереженням об’єктів. Тому така місія до нас приїжджає щороку. І це якраз той випадок, коли ми можемо дійсно показати хороші, позитивні результати і прогрес у стані збереження об’єктів", - зазначила Світлана Фоменко.

Вона додала, що в цьому році мають затвердити буферні зони інших об’єктів, що розташовані у Львові і в Чернівцях.

Нагадаємо, в липні 2019 року, під час 43 сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО було ухвалено рішення щодо коректного написання англійською мовою назви Києво-Печерської Лаври.

Українські Національні Новини

Суспільство