ukenru
nastupne-zasidannya-kontaktnoyi-grupi-u-minsku-vidbudetsya-31-lipnya

Наступне засідання контактної групи у Мінську відбудеться 31 липня

 • 11477 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Наступне засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі відбудеться в Мінську 31 липня. Про це повідомив спецпредставник ОБСЄ в тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Мартін Сайдік, передає УНН із посиланням БЕЛТА.

"Наступне засідання тристоронньої контактної групи відбудеться в Мінську 31 липня", - цитує видання слова Сайдіка.

Він також додав, що "сторони конфлікту в Україні узгодили безстрокове припинення вогню з 21 липня".

Крім того, Сайдік нагадав, що минулої п'ятниці в Парижі відбулася зустріч помічників лідерів "нормандської четвірки", де обговорювалися подальші дії в рамках нормандського формату і в ТКГ. За словами дипломата, ця зустріч надала значний імпульс сьогоднішньому засіданню контактної групи в Мінську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кучми розповіли, з чого на Донбасі розпочнеться демонтаж фортифікаційних споруд

"ТКГ сьогодні погодила заяву про підтвердження повної прихильності припинення вогню, починаючи з 00.01 21 липня за київським часом", - сказав Мартін Сайдік.

Він також зазначив, що за даними Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ останнім часом відзначається зростання як порушень режиму припинення вогню, так і числа жертв серед цивільного населення.

Нагадаємо, Тристороння контактна група, за участі представників ОРДЛО, підтверджує свою повну відданість всеосяжну, сталому та безстроковому припиненню вогню, в ніч з 21 на 22 липня 2019 року за київським часом.

Як повідомляв УНН, Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі провела засідання у Мінську.

Українські Національні Новини

Політика