ukenru
naslidki-mozhut-buti-neperedbachuvani-i-dlya-samoyi-rosiyi-reznikov-pro-stan-rosiyskoyi-yadernoyi-zbroyi

“Наслідки можуть бути непередбачувані і для самої росії” – Резніков про стан російської ядерної зброї

 • 144538 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Міністр оборони України Олексій Резніков оцінює ймовірність застосування росією ядерної зброї як низьку, адже ніхто, навіть сама росія, не знає, в якому вона технічному стані. Про це він заявив під час онлайн-конференції Forbes «Без рожевих окулярів. Бізнес і держава під час війни», передає УНН.

Цитата

«Ризик залишається, не можна сказати, що його не існує. Але якщо оцінювати у відсотках вірогідність застосування її, він значно менший, ніж будь-що. І це підтверджують у тому числі наші партнери, і США, і Велика Британія. Україна отримала чіткі сигнали від партнерів, Білого дому. Вони провели теж певні консультації і відправили чіткі та жорсткі сигнали в кремль, що застосування ним навіть тактичної ядерної зброї призведе до останнього руйнівного напрямку по відношенню до рф і шансів у неї повернутися в клуб країн, яким потискають руку, не залишиться», – повідомив міністр.

Деталі

Також Резніков додав, що технічний стан ядерної зброї в росії сумнівний.

«Коли в останній раз росіяни робили ядерне випробування? У 90-ті роки, у Казахстані на відповідному полігоні. Тобто з 90-х років вони жодних випробувань не проводили, носії у них є, ядерні запаси у них є, але як воно вмикається, літає і спрацьовує – не знає ніхто, і вони зокрема. Тож наслідки можуть бути непередбачувані і для самої росії», – вважає міністр.

Крім того виникають питання щодо місця застосування зброї. Адже на лінії фронту рф її навряд чи застосує, там є і російські підрозділи, а також поруч нещодавно анексовані території.

«Чорне море? Там три натовські країни – Болгарія, Туреччина, Румунія. Тобто де застосовувати? Який сенс? Нас уже з вами не залякати. Після Маріуполя, Волновахи і Харкова» – додав Резніков.

Нагадаємо

США майже напевно дізнаються заздалегідь, чи росія готує ядерний удар по Україні, і Москва цілком може захотіти, щоб про це дізналися.

Українські Національні Новини

Політика