nasa-zavershila-viprobuvannya-palivnoyi-sistemi-raketi-dlya-misiyi-na-misyats

NASA завершила випробування паливної системи ракети для місії на Місяць

 • 224633 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. NASA завершила випробування паливної системи двоступеневої ракети Space Launch System (SLS) із капсулою Orion у рамках місії Artemis 1 до Місяця. Ракета може стартувати вже наступного вівторка, 27 вересня, інформує УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Диспетчерам NASA вдалося заповнити корабель Space Launch System 2,7 мільйонами літрів рідкого водню та кисню. Раніше це було неможливим через проблеми з витоком палива.

Під час випробування інженери застосували нові процедури кріогенного завантаження та наземну автоматизацію, що були розроблені для повільної зміни температури та тиску під час заправки, повідомляють на сайті NASA. Перш ніж підтвердити готовність перейти до наступного запуску, команда оцінить дані тесту, а також погоду та інші фактори.

"Я не люблю випереджати дані. Я хочу, щоб команда мала можливість подивитися на це, перевірити, чи є зміни, які потрібно внести в нашу процедуру завантаження, наші часові рамки, чи все в порядку", - сказала директорка запуску Програми дослідницьких наземних систем NASA Чарлі Блеквелл-Томпсон.

Нагадаємо

Перший запуск місії Artemis 1 NASA мали здійснити 29 серпня, але після невдалих спроб привести один із чотирьох двигунів ракети до належного температурного діапазону, його скасували.

Під час другої спроби 3 вересня, незадовго до старту виявили нове протікання палива.

Чергова спроба запуску ракети на Місяць запланована на 27 вересня.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі