nasa-opublikuvala-noviy-kosmichniy-znimok-zrobleniy-teleskopom-dzheymsa-vebba

NASA опублікувала новий космічний знімок, зроблений телескопом Джеймса Вебба

 • 732667 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Напередодні виповнився рівно рік, відколи космічний телескоп NASA імені Джеймса Вебба зробив свої перші зображення у космосі. З цієї нагоди NASA опублікувала новий знімок Вебба – світлину подвійної зірки в сузір'ї Змієносця. Про це пише The Washington Post, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що нове неймовірне зображення показує динамізм хмарного комплексу Ро Змієносця.

Цитата

"Телескоп працює краще, ніж ми могли сподіватися", — сказала астрофізик NASA Джейн Рігбі.

Доповнення

Телескоп Джеймса Вебба був задуманий наприкінці 1980-х років. Його дзеркала мають залишатися завжди холодними, їх не можна спрямовувати у місця поблизу Сонця. Але повна орбіта дає телескопу шанс охопити більшу частину Всесвіту.

Телескоп був запущений 2021 року. Перші шість місяців було присвячено розгортанню його величезного масиву шестикутних дзеркал із позолоченим покриттям і розлогої сонцезахисної заслони, щоб вони були прохолодними.

Світлини, зроблені телескопом, несуть інформацію про численні шари Всесвіту – від далеких ледь помітних галактик до яскравіших галактик на передньому плані, а також — хмар пилу і газу, що утворюють зірки у нашому Чумацькому Шляху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖТелескоп James Webb сфотографував "Стовпи Творіння"

Торік телескоп Джеймса Вебба показав свою здатність аналізувати спектри зібраного світла, яке несе інформацію про спостережуваний об’єкт. Ця здатність стала одним із перших великих відкриттів телескопа: вуглекислий газ в атмосфері гігантської планети WASP 39b, що обертається навколо далекої зірки.

Сама планета невидима за допомогою сучасних технологій. Але коли він проходить перед або позаду своєї батьківської зірки, зміни в зоряному світлі кодують інформацію про атмосферу планети.

До телескопа Джеймса Вебба ніхто ще не здійснив остаточного виявлення вуглекислого газу в атмосфері екзопланети.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві та області працює ППО – зафіксовані ворожі БПЛА

     • 431601 переглядiв

    На Хмельниччині пролунали вибухи

     • 2042864 переглядiв

    Єгипет будує штучну річку паралельно Нілу за $5,2 млрд

     • 1228534 переглядiв