ukenru
narodep-ivchenko-poyasniv-chomu-agrariyi-chekayut-na-zmini-do-vodnogo-kodeksu-ukrayini

Нардеп Івченко пояснив, чому аграрії чекають на зміни до Водного Кодексу України

 • 19507 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Сьогодні 324 народні депутати підтримали в першому читанні законопроект про внесення змін до Водного кодексу України щодо уточнення переліку первинних водокористувачів. Чому цей законопроект важливий саме для аграріїв – у своєму виступі у Раді пояснив народний депутат від фракції "Батьківщина" Вадим Івченко, повідомляє УНН.

Цитата:

"Це вкрай важливий закон. Особливо на цей закон чекають ті, хто працює не на зрошувальних землях. Я мушу сказати, що аграрії Херсонщини точно чекають на цей закон, оскільки вони не беруть воду з річок, а зі штучних водойм. Наприклад – з Каховського водосховища. (…) Вкрай важливо, щоб не було так, що на сьогоднішній день ми тільки на 30% забезпечені водою, і Державне водне агентство вже говорить про те, що воно буде обмежувати у подачі води. Так, питної води буде вистачати – а що буде зі зрошенням?", - зауважив Івченко.

Деталі

Тож нардеп, звернувшись до інших парламентарів, наголосив на основних аспектах, які регулюватиме майбутній закон.

"Вкрай важливо підтримати цей законопроект, визначити первинних водокористувачів, чітко контролювати питання скиду води і рівномірного розподілу цієї води по різним каналам з великих водойм. І нарешті давайте зробимо так, щоб господарські водоспоруди були під наглядом, і ми дійсно з державного бюджету забезпечували їх підтримання", - закликав він.

Доповнення

Нагадаємо, раніше нардеп Івченко виступив за соціальну складову української агарної політики та державну підтримку малого фермера, продукти яких у майбутньому становитимуть високу експортну цінність. 

Українські Національні Новини

Політика