ukenru
nardepi-vidpravili-na-doopratsyuvannya-prezidentskiy-zakonoproekt-pro-diyalnist-sbu

Нардепи відправили на доопрацювання президентський законопроект про діяльність СБУ

 • 13934 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Верховна Рада України відправила на повторне перше читання у комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки президентський законопроект №3196 щодо удосконалення діяльності Служби безпеки України. Відповідне рішення підтримали 287 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроект спрямований на підвищення інституційної спроможності СБУ із забезпечення державної безпеки та приведення законодавства України, що регулює діяльність СБУ, у відповідність із сучасними викликами, потенційними і реальними загрозами державній безпеці України.

Законопроектом пропонуються зміни щодо правової регламентації діяльності СБУ, зокрема, передбачено визначення мети діяльності СБУ, оптимізація штатної побудови, осучаснення питань грошового, соціально-побутового, пенсійного забезпечення співробітників СБУ тощо.

Законопроектом запроваджується адміністративне покарання за невиконання посадових осіб СБУ функцій або повноважень – передбачається штраф від 15 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Як повідомлялося в УНН раніше, фракція "Слуга народу" планує відправити на доопрацювання законопроект про удосконалення діяльності СБУ, поданий Президентом Володимиром Зеленським.

Українські Національні Новини

Політика