ukenru
nardepi-ukhvalili-za-osnovu-zakonoproekt-schodo-vidpovidalnosti-za-knopkodavstvo

Нардепи ухвалили за основу законопроект щодо відповідальності за кнопкодавство

 • 12530 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Народні депутати України ухвалили в першому читанні проект закону щодо встановлення відповідальності за неперсональне голосування. Відповідне рішення підтримали 287 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Проект Закону 2148 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України розроблений з метою забезпечення врахування та відстоювання інтересів українського народу його представниками (народними депутатами України) під час прийняття Верховною Радою України рішень, а також повноцінне виконання народними депутатами України наданих їм повноважень.

На думку авторів законопроекту, його ухвалення сприятиме: становленню і розвитку України як правової держави, у якій визнається і діє принцип верховенства права; розвитку демократичних інститутів в Україні; дотриманню вимог Конституції та законів України; забезпеченню врахування інтересів українського народу під час прийняття Верховною Радою України рішень; належному виконанню народними депутатами України повноважень, наданих їм українським народом.

Перший заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук, доповідаючи з цього законопроекту, наголосив на тому, що відповідна законодавча ініціатива потребує внесення змін до Конституції, що, в кращому випадку, може відбутись не раніше лютого наступного року.

При цьому народні депутати відхилили проект закону 1127 про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо кримінальної відповідальності народних депутатів України за неособисте голосування), авторства нардепа від ОПЗЖ Нестора Шуфрича, який запропонував ввести кримінальну відповідальність із терміном ув'язнення до двох років за неперсональне голосування.

Нагадаємо, голова Верховної Ради пообіцяв зміни в Конституцію, згідно з якими стане можливим відкликання мандату народного депутата України через кнопкодавство.

Українські Національні Новини

Політика