ukenru
nardepi-ukhvalili-za-osnovu-zakonoproekt-schodo-restorannogo-gospodarstva

Нардепи ухвалили за основу законопроект щодо ресторанного господарства

 • 15127 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ресторанного господарства. Відповідне рішення підтримали 316 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Проект Закону №2136 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ресторанного господарства передбачає зміну положень стосовно поняття ресторанного господарства, а також передбачає посилення відповідальності за продаж алкогольних напоїв на розлив неналежним суб’єктом господарювання та впровадження страхового захисту майнових інтересів фізичних осіб від протиправних дій суб’єктів господарювання в сфері ресторанного господарства.

На думку авторів законопроекту, його прийняття нівелює можливість продажу алкогольних напоїв "на розлив" неналежними суб’єктами господарювання та посилить їх відповідальність за порушення норм чинного законодавства, захистить інтереси відвідувачів закладів ресторанного господарства.

Нагадаємо, міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет заявив, що через тіньовий обіг алкоголю бюджет України недоотримує від 5 до 15 мільярдів гривень.

Українські Національні Новини

Економіка