ukenru
nardep-ukrayini-navyazuyut-model-vidstalosti

Нардеп: Україні нав’язують модель відсталості

 • 8437 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Зовнішній вплив на Україну дуже значний. На сьогоднішній день нашій державі нав’язують модель відсталості – повністю аграрної країни, де не буде жодного високотехнологічного виробництва. Таку думку в ефірі телеканалу NewsOne висловив народний депутат Андрій Іллєнко, повідомляє УНН.

"На превеликий жаль, і зовнішні сили відігравали, і зараз будуть відігравати дуже значну роль у виборчих процесах. Це, безумовно, вплив країн західних і, безумовно, вплив Росії, який був раніше, і зараз не зник", - вважає політик.

Іллєнко наголосив, що значний негативний вплив на розвиток країни чинять і олігархи. На сьогодні, підкреслив Іллєнко, в державі дуже висока потреба у деолігархізації. Водночас нардеп наголосив на необхідності політиків діяти в інтересах власної держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп: зростання економіки України не вистачає навіть для того, щоб оплатити відсотки за зовнішніми позиками

"Я в парламенті давав присягу, як і решта депутатів, і маю діяти в інтересах українського народу. Я не маю діяти в інтересах австрійського чи французького народу. В інтересах українського народу – щоб тут були робочі місця, щоб тут платилися податки, щоб тут люди мали дорогу, якої зараз немає, щоб тут люди мали школу, яка стоїть без ремонту, щоб тут люди мали нормальну лікарню, де їх полікують", - сказав народний депутат.

Він зауважив, що розуміє дії тих держав, які через гранти впливають на Україну задля своїх інтересів, адже, з їхньої точки зору, це правильно.

"Але я думаю про інтереси своєї країни. Я хочу, щоб українцям не потрібно було виїжджати. Ми прекрасно розуміємо, що більшість людей виїжджають не тому, що їм дуже добре, а тому, що вони хочуть заробити хоч якусь копійку для своєї родини. Ми розуміємо прекрасно, до чого доводять нашу країну: повністю сировинна економіка; максимально, щоб люди виїхали працювати на інші країни, а тут щоб залишилось мільйонів 20 і була повністю аграрна країна, без індустрії, без високотехнологічного виробництва. Це модель відсталості. У такій країні ми ніколи не побудуємо нормальне життя, бо це навіть не 19 століття – тоді вже індустріалізація була. Нам нав’язують таку модель", - наголосив нардеп.

Іллєнко запропонував вживати жорстких протекціоністських заходів для захисту економіки держави.

Народний депутат Сергій Тарута також вважає, що зовнішній вплив на Україну на сьогоднішній день дуже сильний і часто негативний. Він наголосив, що через гранти іноземних держав та різного роду організацій Україну перетворюють на сировинну країну

Українські Національні Новини

Політика