nardep-pro-shkilne-kharchuvannya-usi-problemi-uchniv-zaminoyu-postachalnikiv-ne-virishiti

Нардеп про шкільне харчування: усі проблеми учнів заміною постачальників не вирішити

 • 9240 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Монополізація "харчових" процесів з боку столичної влади не вирішить проблему з організацією шкільного харчування. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Сергій Тригубенко, передає УНН.

Посилаючись на дослідження КНП "Освітня агенція міста Києва", нардеп розповів, що частіше всього столичні школярі купують у їдальні пиріжки та здобу, комплексні обіди, кондитерські вироби, соки та кисломолочні напої.

При цьому, значна частина столичних дітей відмовляється обідати у школі. Основна скарга учнів - несмачні та одноманітні страви, додав Тригубенко.

"З дітьми солідарні й батьки: 50% з опитаних вважають, що кухарі шкільної їдальні повинні готувати смачніше. Ще 20% вважають шкільні порції замалими, аби діти могли ними насититися.

Змінити меню вважають за потрібне 41% школярів та 38% їх батьків", - написав він, додавши, що
батьки і діти скаржаться на антисанітарію в їдальнях.

"20% дітей та 25% батьків зауважили про необхідність покращення санітарного стану їдалень", - йдеться у дописі політика.

На цьому фоні Київська міська рада пропонує замінити шкільні їдальні на комунальні підприємства у кожному районі столиці та уповноважити їх на організацію шкільного харчування, каже Тригубенко.

"Проте, як на мене, така монополізація "харчових" процесів збоку влади аж ніяк не вирішує виявлені у дослідженні проблеми. Задля цього треба приділити увагу належному контролю санітарних умов, фінансовим аспектам, а також підвищити вимоги до постачальників продуктів харчування", - резюмував він.

Нагадаємо, харчуванням дітей у столичних школах задоволена лише третина батьків.

Також нагадаємо, що влада Києва хоче встановити комунальну монополію на шкільні обіди.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Запорізькій області викрили торговців марихуаною

     • 7298 переглядiв

    Відомий антисептик заборонили в Україні

     • 30405 переглядiв