ukenru
narada-u-zelenskogo-ne-viklyucheno-spovilnennya-vikhodu-z-karantinu-cherez-situatsiyu-z-covid-19

Нарада у Зеленського: не виключено сповільнення виходу з карантину через ситуацію з COVID-19

 • 21554 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Президенту Володимиру Зеленському на традиційній нараді з протидії коронавірусу з уряду доповіли, що в Україні вже третій день поспіль зростає кількість підтверджених випадків захворювання на COVID-19 і, якщо така тенденція зберігатиметься й надалі, графік пом’якшення карантину може бути змінений. Про це УНН повідомили у пресслужбі Офісу Президента.

"В Україні вже третій день поспіль зростає кількість підтверджених випадків захворювання на COVID-19", - повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на нараді під головуванням Зеленського.

Як зазначається, в уряді наголошують: "якщо така тенденція зберігатиметься й надалі, то пом’якшення карантину може призвести до погіршення епідеміологічної ситуації в країні".

"Треба нагадувати людям, що легковажність щодо засобів захисту несе великі загрози під час епідемії COVID-19. Знайти баланс між поверненням до нормального життя та безпекою – складно. Невидима небезпека – найгірша, бо сьогодні ти не бачиш сенсу в масці, а завтра зростає кількість хворих", – наголосив Зеленський.

"Уряд усе ще йде за обраним планом пом’якшення обмежувальних заходів, однак за умови серйозного погіршення епідеміологічної ситуації графік може бути змінений", - зазначили в Офісі Президента.

Водночас у штабі Операції об’єднаних сил повідомили, що з 10 червня готуються до відкриття контрольних пунктів в’їзду/виїзду (КПВВ) на лінії розмежування.

Нагадаємо, в Україні 25 964 випадки COVID-19, з них 11 372 одужали, 762 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 553 випадки.

Українські Національні Новини

Політика