ukenru
napruzhenist-u-sudani-zagostrilasya

Напруженість у Судані загострилася

 • 7689 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Напруженість в Судані в понеділок загострилася після того, як перервалися переговори між демонстрантами і військовими правителями країни, які закликали до відновлення руху дорогами, заблокованими учасниками сидячих протестів, що почалося під час повстання, що призвело до усунення президента Омара аль-Башира від влади. Про це УНН повідомляє з посиланням на AP.

Протестувальники, які мітингували біля військового штабу у столиці країни Хартумі з 6 квітня, зажадали швидкої передачі влади цивільним. Військова рада править у країні відтоді, як Аль-Башир був змушений покинути свою посаду 11 квітня після майже чотирьох місяців масових протестів проти його 30-річного правління.

У понеділок військова рада опублікувала заяву, в якій міститься заклик до "негайного відкриття доріг і зняття барикад" навколо учасників сидячого протесту в Хартумі. Рада попросила відкрити і інші дороги, перекриті через аналогічні акції протесту по всій країні.

Асоціація професіоналів Судану, яка очолила протести, пообіцяла продовжити свій сидячий протест. Вона закликала провести у вівторок марш і масові мітинги в четвер, коли планує оголосити про створення своєї власної цивільної перехідної ради, що стане викликом для військових.

У неділю мітингувальники призупинили переговори з військовою радою, заявивши, що вона не виконала їхні вимоги про негайну передачу влади цивільному уряду.

Українські Національні Новини

Новини Світу