napevne-okhoronyali-monastir-v-lavri-znayshli-portreti-rosiyskikh-imperatoriv-tkachenko

"Напевне, "охороняли" монастир": в Лаврі знайшли портрети російських імператорів - Ткаченко

 • 930954 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Зранку четверга у Києво-Печерській лаврі продовжили процес опечатування корпусів Нижньої лаври. В одному із приміщень висіли портрети російського царя Миколи II та його дружини, розповів на своїй сторінці в Telegram міністр культури України Олександр Ткаченко, пише УНН.

Деталі

Сьогодні поліція разом із Комісією Заповідника зайшла на територію Нижньої лаври, де оглянули та опечатали три приміщення: №70, де знаходилась резиденція митрополита Онуфрія, №69 та №71, повідомив міністр культури.

В 69 корпусі на стіні висіли портрети імператора Миколи ІІ та його дружини Олександри.

"Лавра в користування УПЦ МП - це портрети російських імператорів, які, напевне, «охороняли» монастир. Все це вже не дивує", - написав Ткаченко у повідомленні.

Він також додав, що у корпусах спостерігається повне ігнорування санітарних та протипожежних норм.

Доповнення

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" 4 липня планував перевірити та опечатати вивільнені корпуси Нижньої лаври, які не залучені в релігійній діяльності монастиря. Коли комісія у складі 5 осіб співробітників заповідника прийшла для того, щоб оглянути і опечатати приміщення, яке не використовується, їм почали перешкоджати, повідомив в.о. генерального директора національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" Максим Остапенко. Комісія написала заяву до поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заважав опечатувати приміщення та хуліганив: на території Києво-Печерської Лаври поліція затримала чоловіка

Українські Національні Новини

Культура

    Популярні

    Новини по темі