ukenru
napadnikiv-na-yuvelirniy-magazin-u-khersoni-pidozryuyut-u-mayzhe-20-rozboyakh

Нападників на ювелірний магазин у Херсоні підозрюють у майже 20 розбоях

 • 12858 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Осіб, які скоїли розбійний напад на ювелірний магазин у Херсоні, підозрюють у ще майже 20 розбійних нападах. Про це повідомив департамент комунікації Нацполіції України, передає УНН.

"Злочини вчинені упродовж 2016-2017 років на території кількох областей держави. За місцем мешкання встановлених поліцейськими осіб проведено санкціоновані обшуки, під час яких вилучено речові докази. Підозрюваних оголошено в розшук. Жоден із розшукуваних не належить до вітчизняних силових структур. Зараз поліція кількох областей переведена на посилений варіант несення служби у зв’язку із проведенням активних розшукових заходів", – проінформував перший заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

Так, за його словами, нападники вчинили супротив працівникам поліції та зникли з місця події. Зловмисники мають зброю і є дуже небезпечними. Усі підрозділи Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Кіровоградської областей переведені посилений варіант несення служби. Продовжуються активні пошукові заходи.

"Це озброєна банда. До складу банди входить п’ять осіб. Можна сказати, що це дуже небезпечні особи, які володіють зброєю. Жодна особа не брала участі у складі Збройних Сил або інших правоохоронних органів на сході нашої держави. Звичайна банда, сформована для скоєння тяжких злочинів", – зазначив В.Аброськін.

Він додав, що зараз тривають слідчі дії та проводяться обшуки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Єревані полковник поліції намагався пограбувати банк: є жертви 

Так, сьогодні та вчора поліцейські в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом розбійного нападу на ювелірний магазин у Херсоні, провели кілька санкціонованих судом обшуків. Процесуальні заходи провели за місцем проживання осіб, яких правоохоронці обґрунтовано підозрюють у причетності до згаданого злочину.

"Під час обшуків поліцейські вилучили вогнепальну зброю, ювелірні прикраси з бирками підприємств-виробників, засоби зв’язку. Крім того, вилучено комп’ютерну техніку, спецодяг та особисті документи", – уточнили в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні шукають вибухівку в ТРЦ, у якому днями обікрали ювелірний магазин 

Крім того, з’ясувалося, що зловмисники причетні ще до 17 розбійних нападів. Злочини мали місце упродовж 2016-2017 років і були вчинені на території восьми областей України.

Вчора, 15 травня, поліція Херсонської області оголосила в розшук п’ятьох раніше підозрюваних осіб.

"Окрім вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбій), їх також підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ще трьома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, йдеться про незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 3 ст. 289), незаконне поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263), а також про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 345 КК України)", – уточнили в поліції.

Тривають оперативно-пошукові заходи зі встановлення місцеперебування та затримання вказаних осіб.

Нагадаємо, група чоловіків у масках скоїла розбійний напад на ювелірний магазин у ТРЦ "Фабрика" у Херсоні. За цим фактом на базі Національної поліції запрацював оперативний штаб. У п'ятьох областях України ввели в дію оперативний план "Сирена". Згодом поліція встановила особи громадян, підозрюваних у розбійному нападі на ювелірний магазин. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП