ukenru
napad-teroristiv-v-burkina-faso-povidomili-pro-30-smertey

Напад терористів в Буркіна-Фасо: повідомили про 30 смертей

 • 15343 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. 30 людей, у тому числі 15 солдатів, загинули внаслідок підозрюваних нападів джихадистів на села на півночі Буркіна-Фасо. Про це інформує AFP, передає УНН.

Деталі

Села поблизу кордону з Нігером "стали об'єктами нападів збройних терористичних груп" , що призвело до загибелі 11 мирних жителів, йдеться у повідомленні міністерства.

Крім смертей, худобу вкрали, а майно підпалили.

Було відправлено підрозділ солдатів та цивільних допоміжних осіб, але 15 військовослужбовців та четверо допоміжних осіб також були вбиті, тоді як десять нападників були "нейтралізовані", додається у повідомленні Міністерства оборони.

Доповнення

Раніше регіональний чиновник із силами добровольчої самооборони ВДП заявив, що напади сталися в адміністративному районі Сахеля в Буркіні, вражаючи села Бадноого, Басіан, Токабангу та Гадба поблизу кордону з Нігерім та район Пенса в центрі Північного регіону.

Буркіна-Фасо, суха країна Сахеля, що не має виходу до моря, з 2015 року бореться з атаками сил, до складу яких входить Група підтримки ісламу та мусульман, яка пов’язана з Аль-Каїдою, та Ісламська держава у Великій Сахарі (ISGS).

Понад 1500 людей загинули, а понад 1,3 мільйона покинули свої будинки.

Нагадаємо

Ополченці М'янми, що борються з армією в центральній частині країни і жителі за останні тижні виявили в джунглях щонайменше 40 тіл, в тому числі деякі зі слідами тортур.

Українські Національні Новини

Новини Світу