napad-na-posolstvo-shvetsiyi-u-bagdadi-v-yes-vidreaguvali

Напад на посольство Швеції у Багдаді: в ЄС відреагували

 • 693875 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. ЄС засудив напад учасників протесту на посольство Швеції, яке сталась на передодні в Іраку. А сам акт спалення Корану в Стокгольмі, який і став причиною заворушень назвав "образливим" та "провокативним", про це речниця ЄС Набіла Масралі написала в Twitter, пише УНН

Цитата

"ЄС закликає до спокою і стриманості Багдад і засуджує напади на дипломатичні установи. ЄС приєднується до
Міністерства закордонних справ Швеції у його рішучому засудженні спалення Корану окремою особою. Цей акт є образливим, неповажним і явною провокацією", - написала вона у Twitter.

Доповнення

Напередодні в Іраку учасники протесту проти спалення Корану увірвалися до посольства Швеції в Багдаді. Невідомо, як далеко вони проникли в будівлю, але перебували там близько 15 хвилин. Протести в Багдаді почалися після інциденту в столиці Швеції Стокгольмі в середу, коли чоловік спалив копію священної книги ісламу біля мечеті. Знімки події показали, що він був єдиною людиною, окрім перекладача, на демонстрації, яка збіглася з мусульманським святом Ід-аль-Адха, одним з найбільш значущих в ісламському календарі. Мусульманські країни та ісламські організації засудили спалення Корану в Стокгольмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Огидний акт”: Туреччина засудила акцію спалення Корану в Стокгольмі

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Напад на посольство Швеції у Багдаді: в ЄС відреагували

     • 693875 переглядiв