ukenru
napad-na-intercontinental-do-kabula-pribuv-ukrayinskiy-konsul

Напад на Intercontinental: до Кабула прибув український консул

 • 15829 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. До Кабула прибув консул України, який оформить необхідні документи і буде координувати питання доставлення загиблих українців на батьківщину. Про це кореспонденту УНН повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Таджикистан та Ісламській Республіці Афганістан Віктор Нікітюк.

“Всі семеро громадян України — їх тіла ідентифіковані, до Кабула прибув наш консул, він оформить необхідні документи і буде координувати питання доправлення загиблих наших співгромадян на батьківщину. Ще 19 українців, які мешкали в Intercontinental, або не постраждали, або отримали незначні тілесні ушкодження, вони були своєчасно доставлені у безпечне місце на військову базу в Кабулі”, — зазначив посол.

За його словами, вони найближчим часом мають повернутися на батьківщину.

“Станом на сьогодні чимало з них вже або повернулися до своїх офісів в Кабулі, або виїхали до готелю Intercontinental, щоб забрати там особисті речі і документи, і найближчими днями вони мають повернутись на батьківщину рейсовими літаками. Цими питаннями опікується авіакомпанії, в яких вони працюють, і наш консул, який сьогодні прибув до Кабула”, — розповів В.Нікітюк.

Нагадаємо, 20 січня група озброєних людей вчинила напад на Intercontinental Hotel у столиці Афганістану Кабулі. Щонайменше 18 людей загинуло, з них 14 іноземців.

У МЗС підтвердили загибель сімох українців.

Як повідомляв УНН, серед загиблих четверо співробітників авіакомпанії “Українські крила”, зокрема двоє жінок, двоє співробітників української авіакомпанії “Урга”, яка базується у місті Кропивницькому, та ще один громадянин, який співпрацював з афганською авіакомпанією KamAir напряму.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП