namagavsya-zirvati-postavki-inozemnogo-ozbroyennya-shpigunu-diversantu-rf-dali-10-rokiv-za-gratami

Намагався зірвати поставки іноземного озброєння: шпигуну-диверсанту рф дали 10 років за гратами

 • 110902 переглядiв

Деталі

Зловмисник займався підготовкою підриву двох ключових об’єктів транспортної інфраструктури у Рівненській області, намагаючись зірвати поставки іноземного озброєння та боєприпасів для ЗСУ на східному та південному фронтах.

Як встановили слідчі СБУ, зловмисником є колишній бойовик, який ще до початку повномасштабного вторгнення рф воював проти сил АТО на сході України. Тоді він перебував у складі терористичних угруповань «Оплот» і «Хан», а також входив до складу агентурного апарату російської розвідки.

Після 24 лютого 2022 року ворожий поплічник брав активну участь у бойових діях проти українських військових на Запорізькому та Херсонському напрямках. Згодом він отримав завданнями від російського гру – приховано приїхати на Рівненщину і вчинити диверсії на об’єктах транспортної інфраструктури.

Крім того, він збирав дані про місця знаходження військових об’єктів на території регіону. На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочинів проти державної безпеки України. За наявними доказами суд призначив зловмиснику 10 років тюремного ув’язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підтримував збройну агресію рф та радів "успіхам" окупантів: в Івано-Франківську затримано місцевого жителя

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Данія передала Україні 6 дронів для розмінування - Резніков

     • 318563 переглядiв

    Детінізація експорту зерна: Генпрокурор назвав причини

     • 389055 переглядiв

    Аграрії Одещини намолотили понад 800 тис. тонн зерна - Кіпер

     • 636854 переглядiв

    У Києві чоловік погрожував підірвати банк

     • 734756 переглядiв