ukenru
nalivaychenko-sbu-sche-u-2009-rotsi-rozrivala-vidnosini-z-rosiyskimi-spetssluzhbami

Наливайченко: СБУ ще у 2009 році розривала відносини з російськими спецслужбами

 • 13476 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Служба безпеки України ще у 2009 році розривала відносини з російськими спецслужбами та вислала з країни представників ФСБ РФ. Про це сьогодні на допиті як свідка в Оболонському районному суді Києва, який розглядає справу про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича, заявив колишній голова СБУ Валентин Наливайченко, передає кореспондент УНН.

"Я ще у 2009 році розірвав відносини зі співробітниками російських спецслужб, розуміючи що від них можна очікувати агресію. Я вислав всіх співробітників ФСБ до Росії. Але вони почали повертатися при Януковичі", - сказав В.Наливайченко.

При цьому він додав: "На моє переконання, Янукович здав свідомо і Крим, і Україну… У січні 2014-го - у грудні 2013 року високопосадові генерали 3 рази, потім 7, потім 6 прибували до України – 30 високопосадових офіцерів. Вони перебували на тренувальній базі під Києвом у селищі П'ятихатки. Їх приймають, розміщують, включають урядовий зв'язок "Роса". На моє переконання, все це відбувалося за вказівкою Януковича".

Нагадаємо, В.Наливайченко розповів, коли дізнався про втечу В.Януковича.

Українські Національні Новини

Політика