ukenru
nakopichuvalna-pensiya-u-pfu-zayavili-pro-gotovnist-stati-administratorom-reyestru

Накопичувальна пенсія: у ПФУ заявили про готовність стати адміністратором реєстру

 • 17241 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Пенсійний фонд України готовий стати адміністратором реєстру застрахованих осіб – учасників пенсійної системи другого рівня. Про це під час круглого столу заявив директор департаменту інформаційних систем та електронних реєстрів ПФУ Олександр Малецький, передає кореспондент УНН.

"Пенсійний фонд готовий побудувати систему взаємодії Пенсійного фонду як адміністратора реєстру застрахованих осіб, які будуть учасниками пенсійної системи другого рівня", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінсоцполітики озвучили очікування щодо запровадження другого етапу пенсійної реформи

Довідка УНН: пенсійна система другого рівня передбачає, що частина обов'язкових страхових внесків до пенсійної системи накопичуватиметься на індивідуальних пенсійних рахунках громадян, які (та на користь яких) сплачуватимуть такі внески. Ці кошти інвестуватимуться з метою отримання інвестиційного доходу і захисту їх від інфляційних процесів. Розмір пенсії в такій системі залежатиме від розміру страхових внесків та терміну, протягом якого ці внески накопичувались і розміру отриманого на них інвестиційного доходу.

Українські Національні Новини

Економіка