nakazav-atakuvati-vinnitsyu-kalibrami-povidomleno-pro-pidozru-admiralu-flotu-rf

Наказав атакувати Вінницю «Калібрами»: повідомлено про підозру адміралу флоту рф

 • 326346 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. СБУ повідомила про нову підозру колишньому командувачу чорноморського флоту росії ігорю осіпову, який організував масовану повітряну атаку по Вінниці 14 липня 2022 року. Про це пише УНН із посиланням на СБУ. 

Цитата

«Служба безпеки зібрала нові докази вини колишнього командувача чорноморським флотом рф ігоря осіпова, який причетний до обстрілів цивільної інфраструктури України. Наразі слідчі української спецслужби встановили, що саме осіпов організував масовану повітряну атаку по Вінниці 14 липня 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними СБУ, за наказом адмірала ворог здійснив удар по українському місту ракетами «Калібр» з російського бойового надводного корабля, що базувався поблизу мису Фіолент Кримського півострова.

На підставі зібраних доказів осіпову повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни поєднаних з умисним вбивством, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Доповнення

На початку цього року СБУ повідомила йому про підозру за організацію систематичних ракетних ударів з акваторії Чорного моря по українських густонаселених пунктах.

Контекст

14 липня 2022 року окупанти завдали ракетного удару по центральній частині Вінниці. Унаслідок ворожого обстрілу загинуло 29 людей, з них троє дітей. Ще 154 людини одержали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомагав рашистам захопити Сєвєродонецьк: затримано агента рф

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Рада Україна-НАТО зібралася на перше засідання

     • 1681391 переглядiв

    Столтенберг назав цілі Ради Україна-НАТО

     • 406406 переглядiв