naibilshe-feikovykh-povidomlen-pro-kontrabandu-zakhidnoi-zbroi-z-ukrainy-rf-spriamuvala-na-chekhiiu

Найбільше фейкових повідомлень про "контрабанду західної зброї" з України рф спрямувала на Чехію

 • 57940 переглядiв

За останні півтора року найбільше дезінформаційних повідомлень щодо "контрабанди західної зброї" з України  росія спрямувала на Чехію. Про це повідомила лідерка проєкту VoxChek Світлана Сліпченко під час обговорення дослідження "Чорний ринок зброї", передає кореспондент УНН.

Примітно, що попри те, що серед усіх наративів та всієї дезінформації, найбільше дезінформаційних російських повідомлень про Україну було спрямовано на Польщу, то саме щодо "контрабанди західної зброї" найбільше повідомлень було  спрямовано на Чехію – майже третина заяв у рамках цього наративу за останні півтора року. Польща в даному випадку на другому місці майже  із чвертю цих заяв 

- розповіла Сліпченко.

За її словами, далі по 15% у Німеччини та Словаччини, й менше ніж 10% в Італії та Угорщини.

Експертка наголосила, що позаяк сплески подібних дезінформаційних кампаній російської пропаганди збігаються з моментами виборів у цих країнах, то ймовірно, що рф буде активізувати зусилля з дискредитації України й напередодні виборів до Європарламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центр протидії дезінформації: рф створює наратив про Україну як "чорний ринок"

Доповнення

Центр аналізує російську дезінформаційну кампанію під назвою "Чорний ринок зброї", яку було виявлено під час моніторингу російського та міжнародного інформаційного простору.

Центр встановив, що головною метою цієї дезінформаційної кампанії є закріплення серед світової аудиторії сталого наративу, що "Україна торгує наданою зброєю" і є "основним фактором дестабілізації у всіх гарячих точках світу".

Під час дослідження Центр проаналізував 10862 повідомлення українською, російською та іншими мовами, у часовому проміжку з 24 лютого 2022 року по 16 жовтня 2023 року включно.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Маск презентував перші Tesla Cybertruck: ефектне відео

     • 77878 переглядiв