ukenru
naglyadachu-cherkaskogo-sizo-povidomili-pro-pidozru

"Наглядачу" черкаського СІЗО повідомили про підозру

 • 54524 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. "Наглядачеві" за Черкаським СІЗО повідомили про підозру за зібраними матеріалами, які підтверджують його причетність до встановлення та поширення злочинного впливу на території спецустанови. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу МВС.

"За даними слідства, 26-річний засуджений за скоєння вбивства з особливою жорстокістю своєю непокорою виконувати встановлені установою правила поведінки, здобув "авторитет" серед засуджених і його визначили "наглядачем" за одним з корпусів СІЗО", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що отримавши такий статус, він призначив собі "помічників" серед арештованих, встановив та контролював дотримання "злодійських законів", здійснював збір коштів, у тому числі здобутих злочинним шляхом, для поповнення "общака" та відповідав за їх розподіл. Якщо хтось із засуджених не бажав підкорюватися правилам "наглядача" та виконувати його вказівки, піддавався побиттю.

"На підставі доказів, отриманих в ході проведення процесуальних заходів, 26-річному "авторитету" поліцейські за процесуального керівництва обласної прокуратури повідомили про підозру за ч. 2 ст. 255-1 Кримінального кодексу України", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, "наглядача" за Личаківською виправною колонією підозрюють в організації постачання наркотиків до установи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП