ukenru
naftogaz-zakupiv-1-8-mlrd-kub-m-yevropeyskogo-gazu-za-koshti-kreditu-yebrr

"Нафтогаз" закупив 1,8 млрд куб. м європейського газу за кошти кредиту ЄБРР

 • 9141 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. “Нафтогаз України” закупив протягом серпня-жовтня 2016 року 1,8 млрд куб. м природного газу у шести європейських постачальників за кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу”, передає УНН.

“Протягом серпня-жовтня 2016 року НАК „Нафтогаз України“ здійснила закупівлю 1,8 млрд куб. м природного газу у компаній Axpo Trading AG, CEZ, a.s., Engie SA, Eni Trading & Shipping S.p.A., RWE Supply & Trading GmbH та Uniper Global Commodities SE у рамках другого раунду використання коштів поновлювальної кредитної лінії Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР)”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, загальна вартість 30 укладених договорів склала 334 млн дол., з яких 300 млн дол. — кошти кредитної лінії і 34 млн дол. — власні кошти "Нафтогазу".

Усі шість постачальників були відібрані в рамках процедури попереднього відбору ЄБРР, яка завершилась у липні 2016 року.

Середньозважена ціна контрактів у пункті постачання становила 185 дол. за тис. куб. м.

Зазначимо, з грудня 2015 року по березень 2016 року "Нафтогаз" за кошти кредитної лінії ЄБРР закупив 1,7 млрд куб. м газу у п’яти постачальників.

Кредитна лінія ЄБРР обсягом 300 млн дол. була відкрита у жовтні 2015 року та призначена для закупівлі газу на західному кордоні України. Позика ЄБРР є поновлювальним кредитом на 3 роки. Протягом цього строку "Нафтогаз" може погашати і знову позичати кошти в межах цієї суми, щоб профінансувати закупівлі газу з ЄС.

Українські Національні Новини

Економіка