ukenru
naftogaz-vidreaguvav-na-odkrovennya-roszmi-pro-gazovi-rekomendatsiyi-yevrokomisiyi

Нафтогаз відреагував на "одкровення" росЗМІ про газові рекомендації Єврокомісії

 • 10195 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Спроби російських державних ЗМІ переконати когось в тому, що ЄС підтримує бажання Росії отримувати газові контракти за допомогою політичного тиску - неправда. Таку заяву поширили у пресслужбі НАК "Нафтогаз України" у відповідь на опубліковану сьогодні інформацію щодо нібито рекомендацій Єврокомісії про прямі закупівлі газу Україною у Росії обсягом близько 15 млрд куб. м на рік, навівши дані щодо рекомендацій з боку ЄК для російського Газпрому, передає УНН.

"Єврокомісія рекомендувала Газпрому: а) заключити довгостроковий контракт; б) на значний обсяг; в) за європейськими правилами; г) з новим українським оператором ГТС, бо це відповідає комерційним інтересам усіх сторін та забезпечує енергетичну безпеку Європи. Це правда", - вказали у Нафтогазі.

"А ось ці спроби російських державних ЗМІ переконати когось в тому, що ЄС підтримує бажання Росії отримувати газові контракти за допомогою політичного тиску - неправда. Здається, при СРСР уповноважені заяви ТАСС були більш елегантні). Фейк: "БРЮССЕЛЬ, 19 ноября. /ТАСС/. Еврокомиссия рекомендовала Украине закупать газ из России напрямую в объеме порядка 15 млрд кубометров в год, сократив дорогостоящие реверсные поставки. Об этом сообщил ТАСС во вторник источник в институтах ЕС, близкий к трехсторонним газовым переговорам", - відзначили у НАК.

Також у компанії вказали, що "упереджуючи наступні одкровення джерела ТАСС в Брюсселі: там також не підтримують прагнення Газпрому за допомогою політичного шантажу уникнути виконання законного рішення міжнародного арбітражу в Брюсселі".

"Будьте обережні, перевіряйте інформацію і її джерела. Такого в найближчі місяці буде багато", - наголосили у НАК.

Нагадаємо, 18 листопада Нафтогаз отримав пропозицію Газпрому щодо транзиту газу.

Українські Національні Новини

Політика