ukenru
naftogaz-planuye-vitratiti-220-mln-yevro-akreditiviv-na-zakupku-gazu-v-yevropi

"Нафтогаз" планує витратити 220 млн євро акредитивів на закупку газу в Європі

 • 7714 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. НАК "Нафтогаз України" збирається витратити більше 220 млн євро акредитивів, виділених в рамках кредитного договору з Citi та Deutsche Bank, гарантованого Світовим банком, для закупівлі природного газу у європейських постачальників протягом березня. Про це йдеться у повідомленні компанії, передає УНН.

"НАК “Нафтогаз України” виділено перші п’ятнадцять акредитивів в рамках кредитного договору з Citi та Deutsche Bank, гарантованого Світовим банком. Акредитиви на загальну суму більше 220 млн євро будуть використані протягом березня цього року для закупівлі природного газу у європейських постачальників, обраних за тендерними процедурами Світового банку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у НАК, закупівлі газу передбачаються в обсязі до 1,1 млрд куб. м.

"Кошти за акредитивами постачальники отримуватимуть від кредиторів по факту поставки газу в Україну протягом квітня. Нафтогаз має здійснити погашення кредиту за дванадцять місяців з моменту його надання. Загальний обсяг кредитної лінії, гарантованої Світовим банком, складає суму, еквівалентну 500 млн дол.", - додали у компанії.

Також вказано, що решта коштів кредитної лінії буде використана для закупівлі газу, виходячи з поточної ринкової кон’юнктури.

У компанії нагадали, що у 2015 році "Нафтогаз" отримав поновлювальну кредитну лінію на 300 млн дол. від ЄБРР на закупівлю газу у європейських постачальників.

Нагадаємо, "Нафтогаз" закупив 1,8 млрд куб. м європейського газу за кошти кредиту ЄБРР.

Українські Національні Новини

Економіка