ukenru
naftogaz-ogolosiv-pro-rozmischennya-7-richnikh-yevrobondiv-na-500-mln-dolariv

Нафтогаз оголосив про розміщення 7-річних євробондів на 500 млн доларів

 • 8851 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. НАК "Нафтогаз України" розміщує 7-річні єврооблігації на суму 500 млн дол. під 7,625% річних. Про це УНН повідомили у пресслужбі компанії.

"Вчора, 4 листопада, було визначено ціну 7-річних єврооблігацій НАК "Нафтогаз України" на загальну суму 500 млн дол. США на рівні 7,625% річних", - вказали у НАК.

Як зазначили у компанії, їм вдалося отримати найнижчу ставку щодо суверену серед усіх розміщень українських державних компаній цього року. "Відсоткова ставка лише на 127 базисних пунктів перевищує поточні котирування суверенного боргу України з аналогічним терміном погашення", - пояснили у Нафтогазі.

"Компанія виплачуватиме відсотки двічі на рік, в травні та листопаді. Випуск є пріоритетним незабезпеченим боргом, не має державних гарантій і регулюється у відповідності до вимог 144A/Reg S. Fitch Ratings присвоїв Нафтогазу довгостроковий кредитний рейтинг B з позитивним прогнозом, що відповідає суверенному рейтингу України. Єврооблігації випускає Kondor Finance plc з єдиною метою надання позики для Нафтогазу на 500 млн дол. США", - заявили у компанії.

Також вказано, що піковий попит на єврооблігації Нафтогазу перевищив пропозицію у 2,9 рази. Покупцями стали інституційні інвестори з США, Великої Британії та інших країн Євросоюзу, а також с Азії та Південної Америки.

"Ми позитивно вражені високим інтересом інвесторів до цінних паперів Нафтогазу. Це є черговим підтвердженням того, що зусилля з реформування компанії та ринку газу не були марними. Завдяки ним компанія знижує вартість свого кредитного портфелю, що дозволить Нафтогазу ефективно конкурувати на українському ринку", - зазначив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

"Компанія очікує, що залучені кошти надійдуть 8 листопада, після завершення стандартних юридичних процедур", - додали у НАК.

Як повідомляється, організатором випуску виступив Citi. Юридичний супровід угоди здійснювали компанії Freshfields Bruckhaus Deringer, AEQUO, White & Case, Avellum, Linklaters та Allen&Overy.

У компанії нагадали, що в липні 2019 року Нафтогаз розмістив два випуски єврооблігацій: на суму 500 млн євро з погашенням у 2024 році та на суму 335 млн дол. з погашенням у 2022 році.

Нагадаємо, у липні Коболєв розповів, на що підуть кошти з євробондів Нафтогазу.

Українські Національні Новини

Економіка