ukenru
naftogaz-gotoviy-vidmovitisya-vid-pozovu-na-12-mlrd-dolariv-do-gazpromu

"Нафтогаз" готовий відмовитися від позову на 12 млрд доларів до "Газпрому"

 • 12637 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. "Нафтогаз" готовий переглянути або відмовитися від міліардного транзитного позову до російського "Газпрому", передає УНН із посиланням на заяву голови правління НАК "Нафтогаз України" в інтерв’ю "5 каналу".

Компанія "Нафтогаз", що в червні 2018 року подала до суду проти "Газпрому" на 12 млрд доларів із вимогою переглянути тариф на транзит газу, готова переглянути умови, якщо "Газпром" підпише довгостроковий контракт із гарантіями виконання своїх зобов'язань перед "Нафтогазом".

"Фактично ми говоримо російським колегам: "Колеги, якщо ви будуєте і ви не хочете транспортувати – компенсуйте. Якщо ви хочете транспортувати і готові підписати довгостроковий контракт з європейським правом з гарантіями, що ці гроші ви нам заплатите, ми готові від позову відмовитися або переглянути, або змінити його. Ми готові на все. Мета проста – збереження транзиту по території України", – пояснив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

За його словами, "Нафтогаз" готовий, у разі отримання погодження від акціонера, підняти це питання на переговорах з "Газпромом".

Нагадаємо, Андрій Коболєв розповів, що очікує на українську ГТС після запуску "Північного потоку-2". 

Українські Національні Новини

Економіка