ukenru
naftogaz-gotoviy-do-zbilshennya-tranzitu-gazu-na-foni-remontu-pivnichnogo-potoku

"Нафтогаз" готовий до збільшення транзиту газу на фоні ремонту "Північного потоку"

 • 13757 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Українська газотранспортна система готова до збільшення заявки на транзит на фоні призупинки Росією роботи газопроводу "Північний потік" через ремонт. Про це УНН повідомляє з посиланням на заяву прес-служби НАК "Нафтогаз України".

"Росія зупинила роботу газопроводу "Північний потік". Обидві нитки морського газопроводу не будуть працювати 2 тижні. Кажуть, що йде ремонт", - зазначили у компанії.

При цьому у НАК вказали, що тиждень тому РФ зупинила транзит газу трубопроводом "Ямал-Європа", і ніби теж на ремонт. "А минулого року "Північний потік" зупиняли декілька разів і кожного разу ремонт тривав довше, ніж попередній. Певно, у газпромівських газопроводах завелась рідкісна форма агресивної іржі", - додали у компанії.

"Українська ГТС готова до збільшення заявки на транзит. Нагадаємо, пропускна здатність нашої ГТС в напрямку Європи - більше, ніж "Північного потоку" та "Ямал-Європи" разом, а зупиняти транзит наш системою під час профілактики не потрібно", - наголосили у "Нафтогазі".

Нагадаємо, за словами Президента Володимира Зеленського, Україна хоче у вересні досягти домовленостей з РФ щодо транзиту газу.

Українські Національні Новини

Економіка