ukenru
nadzvichayna-pozhezhna-nebezpeka-v-ukrayini-ogolosheno-shtormove-poperedzhennya

Надзвичайна пожежна небезпека: оголошено штормове попередження

 • 11862 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. З 6 по 8 травня в Україні оголошено штормове попередження через надзвичайну пожежну небезпеку. Про це повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій, передає УНН.

“6-8 травня в Україні переважатиме надзвичайний (5 класу) рівень пожежної небезпеки”, — йдеться в повідомленні.

За даними ДСНС, в Україні, Києві та Київській області спостерігатиметься рівень пожежної небезпеки п’ятого класу інтенсивності.

Згідно із нормативами ДСНС України, клас пожежної небезпеки визначається, виходячи із кількісних показників, за критеріями небезпечного явища (НЯ) і стихійного гідрометеорологічного явища (СГЯ).

  • 1 клас - до 400 ( відсутність пожежної небезпеки)
  • 2 клас - 401-1000 (мала пожежна небезпека)
  • 3 клас - 1001-3000 ( середня пожежна небезпека)
  • 4 клас - 3001-5000 ( висока пожежна небезпека)
  • 5 клас - понад 5000 ( надзвичайна пожежна небезпека).

Небезпечні гідрометеорологічні явища (НЯ) – атмосферні явища, які при досягненні певних значень (чи у випадку їхньої появи) можуть порушити виробничу діяльність деяких галузей національної економіки, але за своєю інтенсивністю, тривалістю та районом поширення не досягають критеріїв САЯ.

Стихійні атмосферні явища (САЯ), які за своєю інтенсивністю, періодом виникнення, тривалістю та площею поширення можуть завдати або завдали значних збитків господарству країни та населенню.

Нагадаємо, з 27 квітня в Україні через різке підвищення температури почастішали випадки пожеж.

Як повідомлялося, 5 травня на штраф-майданчику на Столичному шосе сталось масштабне загоряння двох десятків автомобілів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП