ukenru
nachalniku-berdyanskogo-morportu-povidomleno-pro-pidozru

Начальнику Бердянського морпорту повідомлено про підозру

 • 14177 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Начальнику державного підприємства "Бердянський морський торговельний порт" Олександру Барчану повідомлено про підозру у завданні державі збитків на майже 2,5 млн гривень. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу САП.

"У середу, 19 лютого 2020 року, за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, яке завдало збитків на майже 2,5 млн гривень начальнику державного підприємства "Бердянський морський торговельний порт, що входить до складу Адміністрації морських портів України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, дії начальника порту кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів) Кримінального кодексу України.

"Крім того, в рамках розслідування вказаної справи, детективами затримано ще трьох осіб, ймовірно причетних до вчинення злочину, а саме заступника начальника та інженера Бердянської філії ДП АМПУ, а також колишню керівницю комерційної компанії", - зазначається в повідомленні.

Так, слідством встановлено, що вказані особи організували схему, за якою ДП перерахувало комерційній компанії кошти за фактично непоставлене обладнання. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму 2,49 млн гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи.

"Наразі досудове розслідування у справі триває. Вирішується питання про повідомлення затриманим особам про підозру", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, слідчі ДБР повідомили про підозру пособнику начальника одного з Управлінь Секретаріату Кабінету міністрів України в одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП