ukenru
nabuv-chinnosti-zakon-pro-rozminuvannya

Набув чинності закон про розмінування

 • 9697 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. В Україні набув чинності закон "Про протимінну діяльність в Україні", повідомляє УНН.

Цей закон визначає правові та організаційні засади здійснення протимінної діяльності в Україні та особливості державного регулювання у відповідній сфері.

Закон передбачає створення системи органів, які будуть планувати, координувати, виконувати розмінування, допускати до цього компанії, а також перевіряти якість робіт.

До планування долучаться Верховна Рада та Кабмін. Парламент затверджуватиме нацпрограму протимінної діяльності за поданням уряду. На Кабмін покладається затвердження національних стандартів у галузі протимінної діяльності, а також переліку ймовірно забруднених та забруднених вибухонебезпечними предметами територій. Такі дані мають намір вносити до Єдиного державного реєстру обстеження, виявлення та очищення територій, знешкодження/знищення вибухонебезпечних предметів.

Національний орган з питань протимінної діяльності створюється Кабміном. Колегіальний орган має координувати діяльність усіх інших установ, які долучатимуться до роботи в цьому напрямі. У складі цього органу має бути комісія, яка акредитовуватиме компанії, що займаються розмінуванням.

Передбачається створення центру протимінних операцій, який серед іншого контролюватиме якість проведених робіт. Діяльність центру забезпечуватиме секретаріат. У складі центру протимінних операцій буде діяти інспекція з контролю якості. Як саме контролюватимуть та хто увійде до складу інспекції, визначить нацорган з питань протимінної діяльності за пропозицією центру.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко підписав закон про протимінну діяльність 22 січня.

Українські Національні Новини

Політика