ukenru
nabu-zvinuvatili-u-porushennyakh-cherez-vikoristannya-abreviaturi

НАБУ звинуватили у порушеннях через використання абревіатури

 • 8850 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Незалежна асоціація банків України заявила, що є єдиним законним власником абревіатури НАБУ, що також використовується для позначення Національного антикорупційного бюро. Про це йдеться в оприлюдненій заяві асоціації, передає УНН.

"Права на торговельну марку належать Незалежній асоціації банків України - НАБУ, яка отримала відповідне свідоцтво на знак для товарів та послуг ще 2013 році. Проте Національним антикорупційним бюро України з офіційним скороченим найменуванням “Національне бюро” активно використовується саме абревіатура НАБУ, що призводить до сплутування двох установ", - йдеться у повідомленні.

У асоціації банків додали, що "використання чужого найменування та торговельної марки визнається неправомірним не лише за законодавством про право інтелектуальної власності, а й за законодавством про захист економічної конкуренції". Окрім цього власник свідоцтва має виключне право забороняти його використання, якщо він на це згоди не давав, додали в орагінзації.

"Наразі ми маємо дивну та химерну ситуацію, коли одна назва одночасно використовується двома установами. Проте використання абревіатури “НАБУ”, на яку Асоціація має всі законні права, є прямим порушенням. Будь-яке посягання на права власника свідоцтв тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством України. Тому ситуація, яка склалася, потребує термінового її вирішення. І надзвичайно важливо, щоб ми порозумілися і в подальшому дотримувалися і поважали право власності", — зауважив голова ради НАБУ Роман Шпек.

У асоціації також повідомили, що до них неодноразово надходили запити від ЗМІ про стан досудового розслідування кримінальних проваджень, а громадяни телефонують до асоціації банків з повідомленнями про злочини.

"Зважаючи на порушення інтелектуальних прав та прав на комерційне найменування, ми змушені вжити всіх передбачених законодавством України заходів для захисту своїх прав і законних інтересів. Тому Незалежна асоціація банків України звернулася до юридичної фірми за захистом своїх законних прав у конфлікті з Національним антикорупційним бюро України", - підсумували у асоціації.

Додамо, ВР ухвалила закон про Національне антикорупційне бюро у жовтні 2014 року.

Українські Національні Новини

Суспільство