ukenru
nabu-priyshlo-z-obshukom-v-yan-de-nul-ukrayina-zmi

НАБУ прийшло з обшуком в "Ян Де Нул Україна" - ЗМІ

 • 3582 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Співробітники Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуком в офіс компанії "Ян Де ННЛ Україна". Також обшуки відбуваються за домашніми адресами і в особистих автомобілях керівництва компанії. Про це повідомили в прес-службі фірми, передає УНН з посиланням на Lb.ua .

"НАБУ вилучає всю документацію, електронні носії та комп'ютерну техніку", - заявили в прес-службі.

У компанії вважають, що обшуки пов'язані зі спробою заблокувати участь копанні в тендерах по днуоглубленію на суму в 2,5 млрд грн в порту "Південному". Тендери призначений на кінець грудня, через систему Prozzoro.

"Керівництво компанії розцінює це як тиск на компанію в переддень тендерів, з метою унеможливити участь компанії в тендерних процедурах, так як НАБУ вилучає оригінали всіх документів", - заявили в "Ян Де ННЛ Україна".

Нагадаємо, в жовтні 2016 року компанія "Ян Де ННЛ Україна" виграла тендер на проведення днопоглиблювальних робіт в порту "Південний". Однак результати тендеру були оскаржені іншим учасником, після чого розгорівся конфлікт на рівні профільних міністерств.

Пізніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Адміністрації морських портів (АМПУ) скасувати тендер за старою процедурою і провести новий через систему електронних державних торгів ProZorro.

Компанія направила лист на ім'я прем'єра, в якому заявила, що вважає анулювання тендера з реконструкції морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів морського торгового порту "Південний" актом недружелюбності з боку українського уряду по відношенню до великої європейської промислової компанії.

Українські Національні Новини

Суспільство