ukenru
nabu-figurantam-zhurnalistskogo-rozsliduvannya-z-chisla-posobnikiv-kryuchkova-pidgotuvali-pidozri

НАБУ: Фігурантам журналістського розслідування з числа пособників Крючкова підготували підозри

 • 16595 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Національне антикорупційне бюро скерувало до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ГПУ проекти письмових повідомлень про підозру стосовно низки осіб, згадуваних у спільному журналістському розслідування “Схем” та “Радіо Свободи” щодо корупції в енергетиці. Про це УНН повідомили в НАБУ.

"09.04.2019 Національним бюро скеровано до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України проекти письмових повідомлень про підозру стосовно низки осіб, зокрема згадуваних у сюжеті "Радіо Свобода", щодо яких розслідуванням у кримінальному провадженні №52016000000000235 здобуто достатньо доказів для підозри у вчиненні кримінальних правопорушень за попередньою змовою з Крючковим Д.В.", - повідомили в НАБУ, додавши, що розслідування кримінального провадження триває.

Зауважимо, що головними героями журналістського розслідування програми "Схеми" на "Радіо Свобода" стали нардеп від БПП Ігор Кононенко, бізнесмени-брати Ігор та Григорій Суркіси, та, власне, сам екс-керівник компанії "Енергомережа" Дмитро Крючков.

Так, журналісти оприлюднили отримані ними телефонні розмови осіб, голоси яких схожі на Крючкова, Кононенка та Суркісів. Переговори підтверджують, що зазначені особи можуть бути причетні до виведення грошей з обленерго в Харкові, Черкасах і Запоріжжі у "приватні кишені".

Зокрема, на одному із записів звучить прохання відвезти гроші у сумі 600 тис. доларів в офіс Суркісів.

ЗМІ неодноразово називали Крючкова людиною Суркісів, адже представники братів, нібито, входили до керівних органів компанії "Енергомережа", яку й очолював Крючков.

За попередніми оцінками НАБУ, схеми "Енергомережі" обійшлися бюджету України в 1,4 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика