ukenru
na-zimoviy-olimpiadi-2018-shiritsya-kishkova-infektsiya

На зимовій Олімпіаді-2018 шириться кишкова інфекція

 • 12304 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. На зимових Олімпійських іграх у Пхьончхані шириться вірус, який викликає блювоту і діарею, захворіло вже 86 людей, спорсмени поки не заразилися. Про це повідомили в Корейських центрах з контролю і профілактики захворювань, передає УНН з посиланням на Reuters.

У вівторок було повідомлено про 32 випадки захворювання, ввечері у середу було підтверджено 54 нових випадки, серед тих, хто захворів, були співробітники поліції, охорони і працівники, задіяні у приготуванні їжі, повідомив директор Центру Кім Хьон Джун.

Спалах вірусу стався перед церемонією відкриття зимової Олімпіади в п’ятницю, що призвело до поміщення на карантин близько 1200 співробітників служби охорони. Для їх заміни організаторам доводилося залучити військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пхьончхані відбулись перші змагання Олімпіади-2018

“Щоб зупинити спалах вірусу, ми поміщаємо пацієнтів в карантин, починаючи від встановлення діагнозу до лікування. Ми збираємося звести цей спалах до мінімуму”, — сказав Кім Хьон Джун.

Він додав, що січень і лютий були “піковим сезоном” для вірусу, але, на щастя, спортсмени не заразилися.

“Немає підтверджених випадків, і це найголовніше, коли спортсмени приїжджають в Корею, вони демонструють свої можливості після декількох років тренувань”, — сказав Кім Хьон Джун.

Він додав, що той, хто заразився вірусом, може мати проблеми зі здоров’ям протягом приблизно трьох днів.

Як повідомляв УНН, Північна Корея вирішила провести військовий парад і зібрання на площі Кім Ір Сена, за день до того, як Південна Корея проведе церемонію відкриття зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані.

Українські Національні Новини

Новини Світу