ukenru
na-zhitomirschini-blizko-50-osib-u-kamuflyazhi-namagalisya-zakhopiti-derzhpidpriyemstvo

На Житомирщині близько 50 осіб у камуфляжі намагалися захопити держпідприємство

 • 11303 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. У Житомирській області поліція запобігла рейдерському захопленню гранітного кар’єру. Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП у Житомирській області, передає УНН.

"22 травня уранці до поліції надійшло повідомлення про те, що близько 50 осіб у військовому одязі оточили територію Державного підприємства Головинського кар’єру "Граніт" та заблокували роботу автотранспорту. Поліцейські на місці події затримали близько трьох десятків осіб та забезпечили правопорядок", - йдеться у повідомленні.

Також встановлено, що у ході протиправних дій невідомі проникли до адміністративного приміщення підприємства, де заволоділи бухгалтерськими і установчими документами та комп’ютерною технікою.

Серед затриманих поліцією осіб жителі міст Києва та Київської області, Хмільника Вінницької області, Коростишева, Коростишівського та Черняхівського районів Житомирщини, віком від 25 до 45 років.

Під час поверхневого огляду у них вилучено пістолет ПМ, радіостанції, газові балончики дратівливої дії, інші речі.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація події – ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді обмеження або позбавлення волі на термін до 5 років.

Як повідомляв УНН, у Нацполіції пояснили інформацію щодо захоплення невідомими приміщення Одеського художнього училища ім. М. Б. Грекова на вулиці Преображенській. Про це повідомив радник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк у Facebook.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП