na-zhal-ye-zhertvi-zelenskiy-prokomentuvav-rankovu-masovanu-ataku-rosiyi

На жаль, є жертви: Зеленський прокоментував ранкову масовану атаку росії

 • 1113573 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Внаслідок ранкової масованої атаки росії по Україні є жертви, повідомив Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, передає УНН.

Цитата

“Ворог сьогодні від ранку запустив щонайменше 70 ракет у черговій масованій атаці. Щонайменше 60 ракет збито. Усі їхні мішені були – цивільні, цивільна інфраструктура. На жаль, були влучання, є жертви. Мої співчуття рідним!”, – сказав Голова Держави.

Деталі

Він також прокоментував перетин повітряного простору Молдови та Румунії російськими ракетами, назвавши це викликом для колективної безпеки НАТО.

“Це терор, який можна і треба зупинити. Світ повинен зупинити. Я дякую всім, хто це розуміє. Дякую всім, хто допомагає. І звичайно – дякую нашим Повітряним силам, усім нашим зенітникам, кожному і кожній, хто захищає Україну і наших людей”, – додав Зеленський.

Доповнення

Зранку росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні. Під ударом опинилися Київська, Дніпропетровська, Запорізька, Хмельницька, Львівська, Івано-Франківська, Вінницька, Харківська та Полтавська області.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що силами і засобами Збройних Сил України та інших складових Сил оборони знищено 61 крилату ракету з 71 та 5 дронів.

Внаслідок атаки росії пошкоджено чотири теплоелектростанції ДТЕК, постраждало двоє енергетиків.

Окупанти, загалом, влучили в об’єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула тіла ще 61 полеглого захисника

     • 663160 переглядiв

    У Туреччині з-під завалів врятували українку з 4-річним сином

     • 859585 переглядiв

    Наразі повітряна тривога ймовірно пов'язана з МіГ-31 – Ігнат

     • 680714 переглядiв

    Знищено 61 із 71 російської ракети - Головнокомандувач

     • 4877209 переглядiв

    Прем'єр-міністр Молдови оголосила про відставку

     • 1245361 переглядiв