ukenru
na-zaporizhzhi-zrosla-kilkist-otruyen-kharchovimi-produktami

На Запоріжжі зросла кількість отруєнь харчовими продуктами

 • 8385 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. У Запорізькій області зросла кількість отруєнь харчовими продуктами. Про це повідомляє прес-служба Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, передає УНН.

"Захворюваність гострими кишковими інфекціями (ГКІ) на 25 тижні 2019 року вище рівня минулого тижня на 34%. Зокрема, минулого тижня зареєстровано 190 випадків проти 142. Рівень захворюваності склав на 37,9% нижче максимального рівня", - повідомили у центрі.

Уточнюється, що захворюваність серед дітей склала 17 випадків, проти 9 минулого тижня.

"В цілому по області лабораторно підтверджено 35,3% випадків ГКІ, із них в 37,3% – ротавірусна інфекція", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що у 68% випадків неякісні продукти були домашнього виготовлення (неправильного зберігання).

"21,4% купувалися в місцях стихійної торгівлі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що за даними ВООЗ, неякісне харчування щороку забирає життя до півмільйона людей.

За словами народного депутата Сергія Тригубенка, десять років тому в середньому фіксувалося близько 30-50 спалахів масових отруєнь на рік. Сьогодні ж ця цифра досягає значення 200 випадків.

"Маємо збільшення мінімум у 4 рази. І ця статистика підтверджує, що обрана Україною модель адміністрування продуктового ринку просто не працює", — сказав політик, зауваживши, що ситуація зміниться лише тоді, коли "запрацює принцип особистої відповідальності".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП