ukenru
na-zaporizhzhi-znayshli-dekilka-snaryadiv-minulikh-viyn

На Запоріжжі знайшли декілька снарядів минулих війн

 • 4257 переглядiв

ЗАПОРІЖЖЯ-КИЇВ. 1 березня. УНН. У селі Цвіткове Кам'янсько-Дніпровського району Запорізької області під час земляних робіт знайшли 3 міни, 3 гранати та артснаряд. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ ДСНС України у Запорізькій області, передає УНН.

Місцеві мешканці під час земляних робот знайшли предмети, схожі на вибухонебезпечні та вікликали ДСНС.

Вибухотехніки ДСНС, що прибули на місце події, ідентифікували 3 мінометні міни калібру 82 мм, гранату РГ-42, гранату РГД-5, гранату Ф-1, та артснаряд 122 мм часів минулих війн.

Нагадаємо, 24 лютого до Служби порятунку “101” в Одесі надійшло повідомлення, що на будівельних майданчиках, які розташовані на вул.Фонтанська дорога та вул.Костанді під час проведення земляних робіт виявлені предмети, які за зовнішніми ознаками схожі на вибухонебезпечні. По прибуттю на місце виклику фахівці групи піротехнічних робіт виявили три артилерійських снаряди калібру 76 мм часів Другої світової війни. Вибухонебезпечні предмети цього ж дня були знешкоджені шляхом підривання на території заздалегідь визначеного полігону. Також 23 лютого на будмайданчику, що на вулиці Люстдорфська дорога, піротехніки вилучили 48 артилерійських снарядів калібру 88 мм часів Другої світової війни. Небезпечні знахідки були знешкоджені встановленим порядком.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП