ukenru
na-zakhidniy-ukrayini-panika-cherez-mozhlivu-evakuatsiyu-ukrayintsiv-iz-knr-do-mistsevikh-sanatoriyiv-nardep

На Західній Україні паніка через можливий карантин для евакуйованих із КНР у місцевих санаторіях – нардеп

 • 15869 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. У деяких районах Львівщини та Тернопільщини місцеві жителі панікують через можливу евакуацію українців із Китаю у місцеві санаторії, які знаходяться в межах населених пунктів. Про це у сесійній залі заявив народний депутат України, член депутатської групи "Довіра" Павло Бакунець, передає кореспондент УНН.

"Поки влада дбає про безпеку українців у Китаї, (вона - ред.) трішки забуває про безпеку українців тут, в межах своєї держави. Я зараз маю на увазі цю паніку і невизначеність, яку спричинила відсутність належної комунікації уряду зі своїми громадянами. Протягом вихідних і до сьогодні мешканці Яворівського району та інших районів Львівщини, Теребовлянського району Тернопільщини є у великій паніці. Адже поширюють чутки, що в місцеві санаторії, такий як наприклад "Шкло", що біля великого міста Новояворівськ, привезуть людей на карантин", - наголосив народний депутат.

За його словами, місця для карантину повинні бути у віддаленій місцевості, а не в населених пунктах, де знаходяться житлові будинки.

"Уряд має назвати локації, де буде карантин, щоб припинити цю паніку серед населення", - наголосив нардеп.

Нагадаємо, у Кабінеті Міністрів опублікували відео, як літак спеціального рейсу, на якому евакуюватимуть громадян України та іноземних держав із міста Ухань у Китаї, вилетів із Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

За словами очільниці МОЗ Зоряни Скалецької, місця ізоляції для евакуйованих українців з Китаю на тлі розповсюдження нового смертельного коронавірусу, ще перебувають у процесі підготовки.

Українські Національні Новини

Суспільство