na-zakarpatti-sbu-povidomila-pro-pidozru-choloviku-yakiy-zaklikav-do-vidnovlennya-radyanskogo-soyuzu

На Закарпатті СБУ повідомила про підозру прихильнику "відновлення срср"

 • 258262 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Служба безпеки України у Закарпатській області викрила прихильника «відновлення срср». Чоловік займався пропагандою комуністичного тоталітарного режиму, повідомляє ГУ СБУ у Закарпатській області, пише УНН.

Цитата

«Пропагандисту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-1 (поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму) Кримінального кодексу України», - ідеться в повідомленні у Fecebook.

Деталі

За даними слідства, до злочину причетний житель Ужгорода, керівник однієї з громадських організацій, активний прихильник «русского міра». На власних сторінках у соцмережах він пропагував комуністичний режим та поширював заборонену в Україні радянську символіку, зазначили у СБУ.

Також чоловік, як вказано, публікував зображення із символами повномасштабного вторгнення росії в Україну та окупації її територій. Це підтвердила й ініційована Службою безпеки судова мистецтвознавча експертиза.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності. Знайдено велику кількість пропагандистської літератури російських авторів, брошури сепаратистського характеру, російські газети.

Наразі правоохоронці вивчають всі вилучені матеріали для вжиття подальших процесуальних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готувала атаку на Миколаївщину під час візиту Зеленського: СБУ затримала російську інформаторку

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Гуменюк пояснила велику стратегію Сил оборони

     • 249744 переглядiв

    Україна повернула додому з полону ще 22 воїнів

     • 205813 переглядiв

    Сапери ДСНС протягом тижня знешкодили 2500 боєприпасів

     • 240513 переглядiв