ukenru
na-zakarpatti-provodyatsya-masovi-obshuki-v-osib-yaki-pidozryuyutsya-u-pidkupi-vibortsiv

На Закарпатті проводяться масові обшуки в осіб, які підозрюються у підкупі виборців

 • 14344 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. На Закарпатті проводяться санкціоновані обшуки за місцем проживання осіб причетних до організації мережі підкупу виборців. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

"За один голос та голосування виключно за одного кандидата у народні депутати України у виборчому бюлетені громадянам обіцяли 1500 гривень. Наразі проводяться санкціоновані обшуки за місцем мешкання причетних до (організації мережі підкупу виборців –ред.)", - йдеться в повідомленні.

Також, у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця) Кримінального кодексу України, було задокументовано групу осіб, яка через підпорядкованих посадових та довірених осіб організувала "схему" скуповування виборчих голосів за одного з кандидатів у народні депутати України на позачергових виборах до Верховної Ради.

Правоохоронці з’ясували, що один примірник сформованих списків передається так званим кураторам, а один - залишається безпосередньо у тих, хто займається грошовою агітацією виборців.

"За голосування у день виборів за певного кандидата у народні депутати громадянам обіцяли заплатити 1000-1500 гривень. Аби виборець після свого волевиявлення зміг отримати винагороду, йому необхідно буде сфотографувати бюлетень у кабінці для таємного голосування з відміткою про голосування за потрібного депутата та передати фото куратору", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, у Луганській області перевіряє інформацію про те, що агітатори за одного кандидата в народні депутати намагаються підкупити виборців.

Українські Національні Новини

Політика