na-zaes-zrostayut-riziki-avariyi-a-mozhlivosti-ukrayini-zapobigati-yim-znizhuyutsya

На ЗАЕС зростають ризики аварії, а можливості України запобігати їм знижуються

 • 672073 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. На Запорізькій атомній електростанції ризики аварії значно зростають. Водночас можливості Держатомрегулювання реагувати на них й запобігати значно знижуються. Про це повідомив в.о голови Держатомрегулювання Олег Коріков під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Ризики аварії на Запорізькій АЕС зростають, значно зростають. Наші можливості реагувати на них, запобігати значно знижуються. Й все це відбувається фактично попри постійне перебування в місті МАГАТЕ», - розповів Коріков.

За його словами, таким чином росія яка є членом ради керуючих МАГАТЕ продовжує шкодити ядерній та радіаційній безпеці, зневажати міжнародні договори та конвенцій й фактично порушувати рішення МАГАТЕ.

Доповнення

НАЕК "Енергоатом" повідомив, що через обстріли окупантів Запорізька АЕС повністю знеструмлена. У компанії наголосили: "В разі неможливості поновлення зовнішнього живлення станції протягом цього часу може статись аварія з радіаційними наслідками для всього світу".

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що Запорізька атомна електростанція вшосте з початку російської окупації повністю знеструмлена. Він закликав партнерів та МАГАТЕ вжити рішучих дій.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Два леви померли після зараження коронавірусом в Японії

     • 1088022 переглядiв

    Енергоживлення Запорізької АЕС відновлене – Укренерго

     • 3596684 переглядiв