na-zaes-vidnovleno-rezervne-zhivlennya-magate

На ЗАЕС відновлено резервне живлення - МАГАТЕ

 • 134043 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Резервне живлення Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) було відновлено після того, як за останній тиждень станція двічі втратила доступ до зовнішньої електрики. Про це УНН повідомляє з посиланням на МАГАТЕ.

Цитата

«Українським інженерам вдалося відновити резервне живлення Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), таку необхідну подію після того, як за останній тиждень станція двічі втратила доступ до зовнішньої електрики», - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що група МАГАТЕ також заявила, що продовжуються подальші підготовчі роботи із перезапуску п'ятого енергоблоку, і очікується, що роботи із перезапуску 6-го енергоблоку розпочнуться завтра. Перезапуск триватиме кілька днів.

«Окремо ЗАЕС отримала додаткові запаси палива для своїх 20 дизель-генераторів після прибуття семи вантажівок, п'ять із яких нещодавно прибули з міста Запоріжжя, а дві раніше — з території, окупованої росією. В даний час на станції є паливо, принаймні, на десять днів роботи дизеля у разі відключення зовнішнього живлення», - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі провів консультації на високому рівні з Україною та росією, спрямовані на узгодження та якнайшвидше запровадження зони ядерної безпеки та захисту навколо ЗАЕС, наголосивши, що це терміново необхідно для запобігання ядерної аварії. Консультації тривають.

Доповнення

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі після проведення переговорів з українською та російською сторонами щодо Запорізької АЕС зазначив, що ситуація нестерпна та вимагає негайних дій.

Раніше Гроссі провів переговори з російським диктатором володимиром путіним. Президент росії заявив главі МАГАТЕ, що "відкритий до діалогу" щодо Запорізької АЕС.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На ЗАЕС відновлено резервне живлення - МАГАТЕ

     • 134043 переглядiв

    Помер актор Колтрейн, який зіграв Геґріда у "Гаррі Поттері"

     • 413884 переглядiв