na-zaes-vidbuvayetsya-nesanktsionovana-zmina-proektnogo-stanu-yadernikh-ustanovok-korikov

На ЗАЕС відбувається несанкціонована зміна проектного стану ядерних установок - Коріков

 • 1472813 переглядiв

Цитата

«На Запорізькій атомній електростанції відбувається несанкціонована зміна проектного стану ядерних установок. Тобто є наявні нелегальні модифікації на ядерних установках сховищ відпрацьованого ядерного палива. Поблизу резервно-дизельної електростанції блоку №6 збудовані невідомі споруди», - розповів Коріков.

Деталі

Він зазначив, що окупанти незаконно втручаються в роботу систем загальностанційної системи теплопостачання, електропостачання підключаючи туди пристрої, які відповідно не обґрунтовані й вплив їх на безпеку відповідно не розглядався.

«Це є нелегальні рішення», - додав він.

Окрім того, Коріков повідомив, що відбувається втрата аварійної готовності на ЗАЕС.

«По-перше, внутрішній кризовий центр безпосередньо на проммайданчику ЗАЕС розкомплектований й там постійно перебувають російські військові, він фактично не виконує своїх функцій. Зовнішній кризовий центр, який знаходиться в Запоріжжі немає фактично зв’язку. Туди не проходить інформація про стан роботи систем безпеки ЗАЕС…Терор російських окупантів привів до того, що зараз пожежно-рятувальна частина українська фактично не функціонує. Вона припинила своє функціонування», - розповів Коріков.

Доповнення

НАЕК "Енергоатом" повідомив, що через обстріли окупантів Запорізька АЕС повністю знеструмлена. У компанії наголосили: "В разі неможливості поновлення зовнішнього живлення станції протягом цього часу може статись аварія з радіаційними наслідками для всього світу".

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що Запорізька атомна електростанція вшосте з початку російської окупації повністю знеструмлена. Він закликав партнерів та МАГАТЕ вжити рішучих дій.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Два леви померли після зараження коронавірусом в Японії

     • 1088035 переглядiв

    Енергоживлення Запорізької АЕС відновлене – Укренерго

     • 3596696 переглядiв