na-zaes-cherez-obstrili-rosiyan-bula-poshkodzhena-liniya-elektroperedach-magate

На ЗАЕС через обстріли росіян була пошкоджена лінія електропередач – МАГАТЕ

 • 171446 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Через вчорашні обстріли за межами майданчика Запорізької АЕС була пошкоджена лінія електропередач, яка постачає електроенергію до 6 реакторного блоку. Про це повідомляє МАГАТЕ, передає УНН.

Цитата

«Вчора обстріл пошкодив лінію електропередачі, що постачає електроенергію до реакторного блоку №6 Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), змусивши енергоблок тимчасово використовувати аварійні дизель-генератори», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що це призвело до того, що блок був змушений залучити свої аварійні дизель-генератори. Вони працювали близько півтори години, поки до блоку не підключили альтернативне джерело живлення від чотирьох інших реакторів, охолодження активної зони яких підтримувалося весь час.

«Цей інцидент ще раз підкреслив нестабільну ситуацію з ядерною безпекою та безпекою на найбільшій атомній електростанції Європи, яка зараз розташована в зоні активних бойових дій, і особливо крихкі та вразливі джерела зовнішнього живлення, необхідні для охолодження та інших важливих функцій ядерної безпеки та безпеки, а також під час поточної охолоджувальної зупинки всіх шести реакторів станції», - зазначається в повідомленні.

Окрім того, повідомляється, що Гендиректор Гроссі вчора перебував у Києві для переговорів із президентом Володимиром Зеленським щодо ситуації на ЗАЕС і пропозиції МАГАТЕ створити навколо об’єкта охоронну зону ядерної безпеки. На початку наступного тижня він вирушить до російської федерації для подальших консультацій щодо плану з метою його якнайшвидшого узгодження та реалізації.

Додамо

В Енергодарі окупанти посилили провокації - у місті через потужні обстріли зникли світло, вода та інтернет.

Доповнення

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі підтвердив, що на Запорізькій АЕС пройшла перша ротація персоналу місії агентства, який перебував на станції з 1 вересня.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ЗСУ звільнили село Подоли на Харківщині

     • 99380 переглядiв