ukenru
na-volini-aktivisti-perekrili-rukh-bilya-pp-yagodin

На Волині активісти перекрили рух біля ПП "Ягодин"

 • 13691 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Поблизу пункту пропуску "Ягодин" у Волинській області влаштували акцію протесту через невдоволення щодо встановлення нових митних правил на ввезення товарів в Україну. Про це повідомляє сектор комунікації ГУ НП у Волинській області, передає УНН.

Так, 11 січня поблизу пунктів пропуску на західному кордоні України - зокрема, у межах Волинської і Львівської областей - влаштували акції протесту через невдоволення щодо встановлення нових митних правил на ввезення товарів в Україну.

За даними поліції, на автодорозі неподалік із міжнародним автомобільним пунктом пропуску "Ягодин" на Волині з ранку участь в акціх брали 70 осіб. Поблизу села Старовойтове Любомльського району учасники протесту, шляхом безперервного руху пішохідним переходом, частково обмежили рух транспорту на міжнародній трасі Київ-Ковель-Ягодин. На охорону публічної безпеки задіяно понад 40 поліцейських.

Крім того, активісти влаштували акцію біля пунктів пропуску "Шегині" та "Рава Руська" на Львівщині.

Раніше правоохоронці наголосили, що блокування транспортних комунікацій у відповідності до ст. 279 Кримінального кодексу України тягне за собою кримінальну відповідальність.

"Зокрема ч. 3 цієї статті передбачає від 5 до 12 років позбавлення волі. Окрім цього, кримінальна відповідальність настає також за хуліганство, групове порушення громадського порядку, масові заворушення, заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку. Правоохоронці закликають учасників акції протесту дотримуватися чинного законодавства та не допускати порушень публічної безпеки", - йдеться у повідомленні.

У поліції вказали, що 7 грудня Верховна Рада внесла поправки до Митного кодексу, якими обмежила безмитне ввезення товарів через кордон. Тепер правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах до 1000 євро) і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в’їжджає в країну не частіше, ніж раз на 72 години. За більш частого в’їзду без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП